Reiki Armonia Center
Copyright © 2011  "Reiki Armonia Center"  ·  E-Mail: info@zakynthos-armoniahouses.com
Η λέξη ΄Ρέϊκι΄προέρχεται από τα Ιαπωνέζικα και σημαίνει ΄συμπαντική ζωτική ενέργεια΄.

¨Ρέϊκι΄είναι η ονομασία μιας πολύ παλιάς, ολιστικής ιαπωνέζικης θεραπευτικής μεθόδου, η οποία αναφέρεται ήδη σε έγγραφα 2500 χρονών και αποκαλύφθηκε ξανά από τον Δρα. Μικάο Ουσούι.

Ρέϊκι είναι μια μέθοδος που χρησιμοποιεί το άγγιγμα των χεριών για την ενεργειακή ενίσχυση, ανανέωση και εναρμόνιση.
Ρέϊκι επιφέρει την ισορροπία σε σώμα και ψυχή και δρά σε όλα τα επίπεδα, το σωματικό, το ψυχικό και το πνευματικό.
Ρέϊκι βοηθάει στην προσωπική και πνευματική ανάπτυξη.

Μία Θεραπεύτρια / ένας Θεραπευτής του Ρέϊκι θα δώσει στον πελάτη του ένα ερέθισμα για Αυτοθεραπεία. με το άπλωμα των χεριών του δότη πάνω σε διάφορα μέρη του σώματος του δέκτη (ο οποίος θα παραμείνει ντυμένος). Έτσι δημιουργείται μια ροή ενέργειας, που μπορεί να γίνει αντιληπτή σαν μυρμήγκιασμα, ζέστη, κρύο ή παλμός και που επιφέρει εναρμόνιση σε όλα τα επίπεδα, όλα τα ενεργειακά κέντρα (Τσάκρα) και στις ενεργειακές οδούς (μεσημβρινούς).

Η δράση του Ρέϊκι υπάρχει ακόμα κι όταν δεν γίνονται αντιληπτά κάποια ιδιαίτερα συναισθήματα ή αισθήσεις.
Η δράση του Ρέϊκι είναι διαφορετική σε κάθε άνθρωπο.

Επειδή η Θεραπεία απευθύνεται στο πιο κεντρικό πεδίο ενέργειας, η εξέλιξη των διαφόρων συμπτωμάτων μπορεί να είναι πολύ διαφορετική από άτομο σε άτομο. Μπορεί να υπάρχει μια ακαριαία βελτίωση ή και Ίαση. Μπορεί όμως και να μην υπάρχει, φαινομενικά, αλλαγή των εξωτερικών συμπτωμάτων. Η θεραπεία των συμπτωμάτων μπορεί να ξεκινήσει πολύ αργότερα από την έναρξη της Θεραπείας Ρέϊκι. Ίσως και να υπάρχει στην αρχή μια επιδείνωση που θα υποχωρήσει σύντομα για να ακολουθήσει μια αισθητή βελτίωση ή ανακούφιση από τα συμπτώματα.

Ρέϊκι είναι κατάλληλο επίσης και για μωρά, για ζώα και για φυτά.

ΡΈΪ
σημαίνει παγκόσμια
και περιγράφει την παγκόσμια, απεριόριστη άποψη της Ζωτικής Ενέργειας ή καλύτερα, της δυνατότητας ζωής. Εννοεί εκείνη την αρχική δύναμη βάσει της οποίας ξεκίνησε η ίδια η Δημιουργία, και που από τότε δρά και ζεί σε όλα τα πράγματα, φυτά, ζώα και ανθρώπους.
Είναι η ανεξάντλητη πηγή του Είναι μας, απ όπου ξεπηδάνε τα πάντα στις διάφορες μορφές τους.

ΚΙ
σημαίνει ζωτική ενέργεια.
Αυτή είναι η πλευρά της Δυνατότητας της ζωής που έχει εκδηλωθεί στην Ύλη. Η ζωτική ενέργεια τρέφει και συντηρεί το σώμα μας. Σε περίπτωση ασθένειας έχει εξασθενίσει ή  εμποδίζεται η ροή της.


ΠΟΙΕΣ  ΕΠΙΔΡΑΣΕΙΣ  ΜΠΟΡΕΙ  ΝΑ  ΕΧΕΙ  ΤΟ  ΡΕΪΚΙ ;

* Βελτιώνει και ενισχύει την Υγεία και βοηθάει σε πόνους, διαταραχές ύπνου, συμπτώματα από στρές κ.α.
* Μετά από Θεραπεία Ρέϊκι αυξάνεται η αποβολή τοξινών από τον οργανισμό
* Επιταχύνεται η εξυγίανση του σώματος και της ψυχής, μιας και θεραπεύονται συνήθειες,         σκέψεις και συμπεριφορές, που συχνά συνδέονται με την παθολογία
* Προωθεί την ανανέωση ιστών και οργάνων
* Ενεργεί στο νοητικό και στο πνευματικό επίπεδο και προάγει την εσωτερική γαλήνη, καθώς και την χαρά, την εμπιστοσύνη στον εαυτό και στο περιβάλλον.
* Βοηθάει στην ανάγνωση του Ανώτερο Εαυτού και της έμπνευσης μέσω αυτού.
* Βοηθάει να αποβάλουμε συνήθειες
* Διευρύνει την αντίληψη
* Διευκολύνει το βίωμα συναισθημάτων
* Ανοίγει νέους δρόμους και ενισχύει την δημιουργικότητα
* Προστατεύει και καθαρίζει, ενεργειακά, χώρους, καταστάσεις, όργανα, ανθρώπους, ζώα κλπ
* Καθαρίζει το Κάρμα
* Συνειδητοποιεί παράδοτες μορφές συμπεριφοράς και πεποιθήσεων
* Εναρμονίζει
* Θεραπεύει εξ αποστάσεως (τηλεθεραπεία)Ρέϊκι δεν αναφέρεται σε συγκεκριμένο δόγμα, πίστη ή θρησκεία.
Ρέϊκι δεν είναι ύπνωση ή ψυχοθεραπευτική μέθοδος.
Ρέϊκι δεν αντικαθιστά τον Ιατρό/ Εναλλακτικό Θεραπευτή.

(Σε περίπτωση προβλήματος υγείας συνιστάται πάντα να επισκεφτείτε τον Ιατρό ή τον Θεραπευτή σας).****************************************************************************
Ο δότης του Ρέϊκι δεν δίνει την δική του ενέργεια αφού λειτουργεί απλά σαν κανάλι για την καθαρή ενέργεια της Πηγής (την θεϊκή ενέργεια) η οποία διοχετεύεται στις ανάγκες του Δέκτη.
Αφού  το Ρέϊκι δεν εξαρτάται από την θέληση του δότη, αποκλείεται και η κατάχρηση ή η χειραγώγηση αυτής της ενέργειας. Η θεραπεία εξελίσσεται όχι με την πρόθεση του θεραπευτή αλλά με την ενεργειακή κατάσταση του θεραπευόμενου.
Το Ρέϊκι είναι μια λεπτή, ευφυής ενέργεια, η πεμπτουσία κάθε ζωής. Ρέϊκι είναι μια ενέργεια που καθοδηγείται από την ανώτερη θεϊκή δύναμη.
Όποιος έχει μάθει αυτή την μέθοδο, γίνεται κανάλι για αυτή την ενέργεια και την μεταδίδει στον θεραπευόμενο με συγκεκριμένες τεχνικές. Στην διάρκεια της θεραπείας επαναφορτίζονται τα άϋλα  ενεργειακά πεδία και κέντρα του οργανισμού ενώ ενεργοποιούνται η αυτοάμυνα και οι  αυτοθεραπευτικές δυνάμεις αποτελεσματικά.
Photo by W.W.Grueber